28 Kasım 2013 Perşembe

TEKNOLOJİK MİLLET VE RİHANNA TABLETLERİ...



Yeni bir teknoloji mağazası açılıyor açılış saat sabah 06.00 da  ... Şimdi normal bir işletme açılışı genelde günün en kalabalık olduğu müşterilerin en yoğun olduğu dönemde olması gerekirken teknoloji mağazaları için bu geçerli değil. Bunun tek nedeni var teknoloji çılgını insanları sabahın 6sında atletizm kısa mesafe koşularına hazırlamak, açılış saati geldiğinde insanlar çıldırmış sınırlı sayıda ki indirimli ürünleri almak için yarışa başlarlar :) .

Teknolojiye bende ilgiliyim. Bu yüzden iş alanı olarak bir süre bir teknoloji marketinde satış danışmanı olarak çalışmayı tercih ettim. Bu süre zarfında Türk insanının gerçekten bilinçli, bilinçsiz aşırı ilgisiyle karşı karşıya kaldım.Herhangi bir ihtiyacı olmasa bile bir teknoloji mağazasını gezmek burada tabletlerle uğraşmak telefonlardan internete girmeye çalışmak fotoğraf makinelerinden fotoğraf veya  video çekip "oğlum mal gibi çıktın la " demek bunlar insanımızın hobisi haline gelmiş bulunmakta... Bunları anlarımda içeri girip piranha marka tablete rihanna tablet var mı diye sormak ya da acer marka bilgisayar kayseri malıymış doğru mu diye sormak bunlar pek  teknolojik hareketler değil :) .

Gerçekten çok şey öğrendiğim ve kendimi bu alanda oldukça geliştirdiğimi düşündüğüm bu deneyim ile haberlerde hep istatistik olarak verilern Türk insanının teknolojiye merakını daha yakından görmüş oldum . 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder