25 Kasım 2013 Pazartesi

BU SEVDA KALBİME BİR GECEKONDU...


Ülkemizde ki futbol taraftarlığı anlayışı malum, İstanbul takımlarının büyük bir  hegomanyası var. Anadolu'da ki çoğu yerde olduğu gibi Ankara'da da bu durum mevcut. Bununla birlikte her Ankaralının gönlünde ayrı bir yeri olan öyle bir takım var ki  tarihiyle ruhuyla kuruluşuyla İmalat-ı Harbiyesiyle başkentin "büyük" kulübü Ankaragücü... 

Ankara'da yaşayan her genç mutlaka en az bir kere Ankaragücü maçına gitmiştir. Benim Ankaragücüyle tanışmam lise yıllarımın başlarında oldu. Ankaragüçlü bir arkadaşım ile maçlara gitmeye başladım. Stada bir kere giderseniz o atmosferi sıcaklığı yaşarsanız emin olun siz de tutulur, artık Ankaragücü taraftarı olursunuz. 
Takım bir kaç sezon önce bazı siyasi yapıların kulübün içine girmesinden dolayı yaşadığı zor dönemlerden sonra şu an 2. lig mücadelesini sürdürüyor. Takımın hedefi ilk etapta 1. lig ardında tabi ki  süper lig. An itibariyle 2. lig kırmızı grupta 23 puanla 3. sırada bulunuyor. Ama şunu söyleyebilirim şehirde ve camia içinde büyük bir kenetlenme var. Bende eskiden olduğu gibi bunun bir parçası olmak için geçtiğimiz hafta sonu oynanan ve büyük önem arz eden Alanyaspor maçına gitmeye karar verdim . 


Maç ücreti taraftarın zorlanmaması ve takıma büyük oranda destek için makul tutuluyor. Biletimizi aldıktan sonra stada geldik. Eskiden olduğu gibi stadın çevresinde kurulan halk arasında "tükürük köfte" diye tabir edilen ekmek arası köfteden yedik :) . Stat çevresinde gişeler belli bir bölüme toplanmış bu da karışıklığı ve izdihamı önlemiş. Bununla beraber stadın yapısından dolayı girişlerdeki kalabalık hala aynı şekilde devam ediyor. İçeriye maçın başlamasına yaklaşık yarım saat önce girdik. Tezahüratlar yine aynı ve coşkulu. Keşke takım da öyle olsaydı malesef maçın sonunda 3-2 mağlup ayrıldık ama ben Ankaragücünün bu sene kesinlikle 2. lige çıkacağına inanıyor hatta 2 sene içinde de  takımı Süper ligde göreceğimize  yürekten inanıyorum.






.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder